Kirjeldus
Kliima: Les Chanlins
Asukoht: Ida
Keskmine vanus: 80 aastat
Pindala: 0,3378 aari
Istutustiheduse määr: 10 000 taime/ha
Lõikusviis: Ühekordne Guyot
Saagikus: 54 hl/ha
Keskmine tootmine (pudelites): 2400
Viinamarjasort: Pinot Noir
Pinnas: Oxfordi ajastu merglid (jura perioodist), pruunid kaltsiumirikkad mullad ja lubjarikkad pruunid mullad. Rauaoksiid annab mullale kohati punaka varjundi.
Pinnasetöötlus: Traditsiooniline mehaaniline hooldus
Roheline töötlus: Käsitsi lehtede eemaldamine ja vajadusel kobarate hõrendamine värvusemuutuse ajal
Korje: Käsitsi, 12 kg aukudega kastides, vibratsiooniline sorteerimislaud + käsitsi sorteerimine
Varrepuhastus: 100%
Veinivalmistamine: Termoreguleeritud kahe seinaga roostevabast terasest kääritustank, külm eelkääritus 4–5 päeva, igapäevased remontaažid ja õrn käsitööline massi allasurumine (pigeage), kestus 15–20 päeva, pneumaatiline pressimine
Laagerdamine: Vaadisse gravitatsiooni teel, 228 L Prantsuse tammevaadis (peeneteraline, keskmise röstiga), malolaktiline fermentatsioon vaadis, 12–14 kuud vaadis ja 2–3 kuud roostevabast terasest tsisternis enne villimist
Uute vaatide protsent: 30%
Villimine: Tangentsiaalne filtreerimine, villimine mõisas
Pakendamine: Looduslik korgitammekork, klassikaline Burgundia pudel, 540 g
Les Chanlins is a Premier Cru vineyard at the very southern end of the Pommard commune in Burgundy. Located on the steeper slopes of the Cote d’Or, the rocky vineyard is well suited to Pinot Noir, making a structured, full-bodied red wine with some spiciness.
-
This is among the top 10 most highly rated Pommard Les Chanlins-Bas wines (based on critic scores).